{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Adnan Šteta privredu zamijenio politikom: Javne investicije su nam u potpunoj blokadi

29.8.2018. u 21:20
544
92
Adnan Šteta privredu zamijenio politikom: Javne investicije su nam u potpunoj blokadi
544
Adnan Šteta privredu zamijenio politikom: Javne investicije su nam u potpunoj blokadi
Foto: N. G./Klix.ba
Adnan Šteta, dugogodišnji izvršni direktor Konzuma u BiH i bivši direktor Velpro BiH, odnedavno je postao član SDP-a. Tako je privredu zamijenio politikom, te se našao na listi SDP-a za Federalni parlament iz izborne jedinice 7.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Faktički od kada znam za sebe na neki način sam vezan za privredu od prvih svojih radnih iskustava kao dječak u izbjeglištvu, do karijere u regionalno najvećem prehrambenom koncernu pa do dana današnjeg i svoga biznisa koji sam započeo. S obzirom na sve ovo i da sam dugi niz godina gledao, a i danas gledam stanje u privredi i neiskorištene mogućnosti sa strane privrede, odlučio sam da dio iskustva kojeg sam stekao u proteklih dvadesetak godina, na neki način pokušam iskoristiti i dati makar mali doprinos društvu i zajednici, kako bi napokon počeli misliti i raditi na budućnosti kroz niz ekonomskih i drugih mjera, s ciljem zapošljavanja što većeg broja naših građana i poboljšavanja standarda života", rekao je Šteta u razgovoru za Klix.ba

On je rekao da SDP u svom Planu 10 ima konkretna riješenja po svim sferama društvenog života, te da je bio tima koji je radio na tome.

Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba


"Samim time i moje jasno opredjeljenje je bilo da stanem uz SDP i da svojim doprinosom pokušam na neki način ohrabriti dijelom mnoge druge naše sugrađane da uvide da se moramo boriti za sebe i za zemlju za sve nas, u kojoj ćemo zajedno sa svojim komšijama i prijateljima raditi na tome da svi zajedno živimo bolje. S obzirom na to SDP mi se čini kao jedini izbor", rekao je Šteta.

Za naš portal govorio je i o periodu vezanim za koncern Agrokor i za Konzum, te aktuelna dešavanja vezana za ovaj koncern

"Iskreno mogu danas zahvaliti na mogućnosti koju sam imao u skoro 11 godina boravka i svemu što sam naučio tamo.Taj period života me je na neki način usmjerio u daljnjem mom pravcu i putu koji sam izabrao. Teško mi je bilo pratiti sa strane i gledati sve sto se dešavalo u proteklih godinu i pol ali sam ubijeđen da će se na kraju stvari posložiti na najbolji mogući način prije svega za sve uposlenike Agrokorovih kompanija u Bosni i Hercegovini, a isto tako da će dobavljači kao partneri u narednom periodu imati podršku i da će saradnja funkcionirati partnerski sa obje strane", naveo je Šteta.

Cijeni da je "našem tržištu potreban jak Konzum, Bingo, Mercator, Amko sa prehrambenim kompanijama koje posluju u njihovom sastavu".

Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba


"Zato što će potaknuti dodatno konkurenciju drugim, uspješnim kompanijama u BiH, a znamo da nas jaka konkurencija sve čini još jačim što u krajnjem slučaju ide u prilog kupcima-potrošačima, a samim tim i društvu u kojem živimo", naveo je Šteta.

Ekonomija u BiH je, cijeni on, još daleko od ozdravljenja i stanja za koje bi se moglo reći da ima trend rasta i oporavka koji je potreban.

"Jednostavno nisu urađene nikakve reforme koje bi poboljšale uslove poslovanja, već naprotiv, donijeti su neki zakoni i mjere koji poslovanje samo još više otežavaju, što je paradoks. Činjenica je da su javne investicije već četiri godine u potpunoj blokadi, naročito u FBiH. Ne gradi se autoput, ne grade se energetski projekti. Ništa se bitno ne gradi, a to je nešto što jeste uloga vlasti i najbolji način, osim izmjene regulative, da vlast podstakne ekonomski rast. Rast koji imamo rezultat je prije svega snažnog rasta u državama, koje su naši ključni
trgovinski partneri prije svih u zemljama EU. Taj rast nije dovoljan da bi se osjetio i
Pogotovo nije dovoljan u odnosu na ono što treba BiH i našim građanima", ocijenio je Šteta

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: