BiH
6

Adnan Kapidžić ostaje na čelu KCUS-a?

Piše: N. J.
Damir Aganović i Adnan Kapidžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Damir Aganović i Adnan Kapidžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
V.d. direktora Kliničkog centra u Sarajevu Adnan Kapidžić mogao bi ostati na ovoj funkciji, budući da se na konkurs za poziciju direktora, raspisan 26. decembra, još niko nije prijavio, nezvanično saznaje portal Klix.ba.

Konkurs traje 15 dana, ne računajući neradne dane 1. i 2. januara, što znači da je ostalo još nekoliko dana da se neko od kandidata prijavi za ovu poziciju.

Međutim, kako se dosad niko nije prijavio, vrlo lako bi se moglo desiti da tako ostane i do kraja konkursa, čime bi sadašnji v. d. direktora ostao na ovoj poziciji.

Kapidžić je ovu funkciju u svojstvu vršioca dužnosti preuzeo od Damira Aganovića koji je smijenjen 22. decembra prošle godine.

"Svako ko dođe na čelo jedne ovako velike zdravstvene institucije sjeda na vruću stolicu. Pogotovo u današnjim okolnostima kada znamo u kakvom je stanju država, kada ne zavisimo samo od struke, nego i od finansijskih i političkih konstrukcija", rekao je, između ostalog, Kapidžić za portal Klix.ba nakon imenovanja za v. d. direktora KCUS-a.