Divne vijesti
1.1k

Adnan Jupić: Žena iz Zenice i muškarac iz Tešnja se oporavili od koronavirusa

E. M.
Adnan Jupić (Foto: E. M./Klix.ba)
Adnan Jupić (Foto: E. M./Klix.ba)
Zeničanka koja je bila zaražena koronavirusom uspješno se oporavila i puštena je u kućnu izolaciju, dok je muškarac iz Tešnja također negativan na koronavirus, ali se nalazi na postoperativnom tretmanu u Kantonalnoj bolnici Zenica, kazao je ministar zdravstva ZDK Adnan Jupić za Klix.ba.

S dvoje novooporavljenih u Zenici se od koronavirusa do sada ukupno oporavilo pet osoba, a pozitivne informacije iz Zenice trebale bi biti objavljene i naredne sedmice.

"Muškarac iz Tešnja koji je bio operisan u Kantonalnoj bolnici Zenica također je negativan na koronavirus, ali još uvijek se nalazi u bolnici zbog postoperativnog tretmana kojeg je imao zbog ranijih problema. Naredne sedmice ćemo testirati i njegovu sestru koja završava 15 dana izolacije i vjerujemo da će nalaz biti negativan", kazao je Jupić.

Kazao je da je proteklih dana izvršeno testiranje 50-ak ljekara i pacijenata Kantonalne bolnice Zenica te da su svi testovi do sada bili negativni, a da se čekaju nalazi još jedne grupe testiranih.

Lijepo vrijeme moglo bi pogodovati širenju koronavirusa, a Jupić je kazao da u narednih desetak dana očekuju veći broj testiranja i opasnosti.

"Za sada nismo imali širenja koronavirusa među lokalnom zajednicom, ali sigurno je da i to očekujemo u narednim danima. Sada ide ljepše vrijeme i sve je do ljudi hoće li poštovati naredbe, manje se kretati, a ako budu to radili bit će manje pozitivnih. Kada prođe ovih desetak dana sigurno je da ćemo pričati o minimalnim gubicima", zaključio je Jupić.