Humanitarne akcije
197

Admiru Salkiću za transplantaciju bubrega potrebno 85.000 eura

A. K.
Admir Salkić za pomoć moli sve dobre ljude (Foto: Klix.ba)
Admir Salkić za pomoć moli sve dobre ljude (Foto: Klix.ba)
Admir Salkić iz Gračanice već deset godina podvrgnut je hemodijalizi, a za transplantaciju bubrega potrebno je 85.000 eura koje članovi njegove porodice nisu u mogućnosti samostalno osigurati. Zbog toga je za ovog mladića objavljen apel za pomoć.

Porodica Salkić iz Gračanice trenutno živi od skromne plaće Admirovog oca Zijada koji je zaopslen u Komunalnom preduzeću Komus, a osim ovog 29-godišnjaka na hemodijalizu je već tri godine priključena i njegova majka Zijada.

Za Admirovu transplantaciju bubrega u gradu Minsk u Bjelorusiji potrebno je skupiti 85.000 eura, a njegova porodica ovaj novac nije u mogućnosti samostalo osigurati. Zbog toga je nedavno objavljen apel za pomoć, a Admir se nada podršci dobrih ljudi kako bi počeo živjeti normalnim životom.

Admir Salkić s majkom Zijadom (Foto: Klix.ba)
Admir Salkić s majkom Zijadom (Foto: Klix.ba)

"Prije 10 godina moji bubrezi su prestali s radom i od tad sam osuđen na hemodijalizu, na koju idem svako drugi dan po četiri sata. Ja odlazim u prvu smjenu, a nakon povratka kući u drugu ide moja majka koja bude priključena na isti aparat. Mi smo očajni te bismo voljeli da se makar ja spasim, dobijem bubreg i počnem živjeti nekim novim životom", ističe Admir koji dnevno smije popiti svega pola litra vode zbog narušenog zdravstvenog stanja.

Svi koji žele, Admiru mogu pomoći pozivom na humanitarni broj 090 291 009 za korisnike BH Telecom mreže donirajući 2 KM jednim pozivom ili uplatama putem Paypala i standardnih računa.

Intesa San paolo banka: 154-303-9989-019-952 (uplate u KM)

IBAN BA 39 154 303 989 019 952