Formiran novi klub
88

Admela Hodžić napustila Stranku za BiH i poljuljala većinu u Skupštini KS

D. Be.
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Admela Hodžić, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo, napustila je Stranku za BiH, potvrđeno je za Klix.ba.

Ona je skupštinski kolegij informisala o formiranju novog kluba koji ima tri zastupnika kojeg sada čine Redžo Lemezan (nedavno napustio Našu stranku), Damir Marjanović (ZNG) i Admela Hodžić.

Formiranjem novog kluba, Hodžić i Lemezan će na trenutnu platu dobiti još po minimalno 1.200 KM, što je novac predviđen za rad klubova koji će oni podijeliti međusobno, dok Marjanović, s obzirom da ostaje kao predstavnik ZNG-a zadržava aktuelna primanja.

Trojka (SDP, NiP i Naša stranka) imaju većinu u Skupštini KS uz pomoć zastupnika Stranke za BiH i ukupno imaju 21 ruku. Ukoliko bi Trojka izbacila SBiH iz vlasti, više ne bi imali većinu. Trojka i SBiH su u Kantonu Sarajevo doslovno u koaliciji iz nužde s obzirom da je njihovo partnerstvo ranije puklo na nivou Federacije i BiH.

Dakle, ključeve vlasti će sada držati novoformirani klub (Hodžić, Lemezan i Marjanović) i pitanje je kojem bloku će se prikloniti - Trojki ili opozicionom SDA-DF.

Podsjetimo da je 2020. godine i tada zastupnica u Skupštini KS Admela Hodžić napustila SDA i pridružila se Aljoši Čampari koji je u to vrijeme bio nezavisni zastupnik.