Jedini kandidat
112

Adis Halilović izabran je jednoglasno za predsjednika KO SDA Goražde

E. A.
Adis Halilović, izabran je jednoglasno za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Goražde. Halilović je bio jedini kandidat za poziciju predsjednika stranke u Goraždu, a inače je aktuelni vijećnik u Gradskom vijeću Goražde i nekadašnji predsjednik općinske organizacije SDA Goražde.

Za potpredsjednike KO SDA izabrani su Mensura Sijerčić i Nedim Kurtović, aktuelni poslanik u Skupštini BPK Goražde.

Obraćajući se stranačkim kolegama Halilović je večeras najavio jačanje ove stranke u Goraždu i aktivnosti koje će, kako je istakao, SDA vratiti u poziciju odlučivanja na svim nivoima.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

"Dragi prijatelje budućnost SDA je u našim rukama, moramo nastaviti našu borbu za očuvanje BPK-a koji je kapija i bedem BIH. Mi ćemo u narednom periodu učiniti sve da ojačamo naše članstvo i snažno i sigurno napravimo iskorak i unaprijedimo rad SDA BPK Goražde. Svjesni smo naše pozicije, prepreka na tom putu, ali i naše snage da se vratimo bolji i jači nego ikada na političku scenu", poručio je novoizabrani predsjednik SDA.

Nedavno je za predsjednika općinske organizacije SDA Goražde izabran Safet Bajrović, dok su potpredsjednici OO SDA Goražde Elvira Kazagić i Nermin Mujezinović.

Ovim su završeni unutarstranački izbori u SDA BPK Goražde.