Učenik šestog razreda
64

Adin Turk iz Konjica će predstavljati BiH Evropskom saobraćajno-obrazovnom takmičenju

S. Š.
U Konjicu je danas upriličen prijem za Adina Turka, učenika Osnovne škole "Seonica" i člana četvoročlane reprezentacije Bosne i Hercegovine koja će nastupiti na Evropskom saobraćajno- obrazovnom takmičenju u Baru u Crnoj Gori.

Danas je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić sa saradnicima upriličio prijem za Adina Turka, učenika šestog razreda Osnovne škole "Seonica", koji se nakon osvojenog drugog mjesta na Finalnom saobraćajno-obrazovnom takmičenju BIHAMK-a među 52 takmičara iz Bosne i Hercegovine plasirao za nastup na Evropskom saobraćajno - obrazovnom takmičenju, koje će biti održano od 22. do 24. septembra u Baru u Crnoj Gori.

Prijemu su uz Adina, prisustvovali mentor Zijad Lepara, direktor i sekretar Osnovne škole "Seonica" Zijad Halilović i Sejad Hakalović i majka Sabina Turak.

"Možemo biti ponosni da Konjic nastavlja jednu lijepu tradiciju, posebno kada je riječ o ovoj osnovnoj školi čiji su učenici šesti put pod mentorstvom nastavnika Zijada Lepare, dio reprezentacije BiH na Evropskom takmičenju. Čestitam Adinu, mentoru, menadžmentu škole i porodici, uz želje za puno sreće i uspjeha na predstojećem takmičenju", kazao je gradonačelnik Ćatić.

"Aktivno smo se pripremali, jeste teško i zahtjevno, ali kada savladaš i naučiš pravila, onda je mnogo lakše. Uzbuđen sam i očekujem osim dobrih rezultata na takmičenju i druženje sa vršnjacima. Hvala za podršku", kazao je jedanaestogodišnji Adin Turak.

"Mi smo jedina škola sa saobraćajnom sekcijom u HNK i za učenike je ona zahtjevna, ali i poučna, jer osim pravila u saobraćaju, uče se i saobraćajnoj kulturi,što je posebno značajno. Očekujemo zalaganje i dobar rezultat na Evropskom takmičenju", kazao je mentor Zijad Lepara.

Zahvaljujući se Gradu Konjicu na podršci direktor Osnovne škole Seonica Zijad Halilović je naglasio da je prijem lijep način da svi zajedno požele Adinu i njegovom mentoru mnogo sreće i isprate ih na takmičenje.