Čestitka ministra
281

Adil Osmanović: Briljantni Amel Tuka, ponos Bosne i Hercegovine

A. D.
Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović uputio je čestitku Amelu Tuki za srebrnu medalju na svjetskom prvenstvu u atletici.

"U ime Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i svoje osobno, upućujem iskrene čestitke briljantnom Amelu Tuki, ponosu Bosne i Hercegovine, na osvajanju srebrene medalje na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi. Ovom prilikom želim istaknuti da duboko cijenim trud i rad koji je Amel uložio da bi došao do vrhunskog rezultata", naveo je Osmanović.

U Dohi nam je Amel, kaže ministar, još jednom pokazao sjajan nastup, svoju odlučnost, spremnost i istinsku posvećenost atletici, što je rezultiralo velikim uspjehom i vrhunskim rezultatom.

"Još jednom nas je učinio ponosnim Bosancima i Hercegovcima, na čemu smo mu duboko zahvalni. Ovom prilikom želim mu mnogo zdravlja, upornosti i hrabrosti, kako bi i dalje mogao ostvarivati svoje sportske i životne ciljeve, a nadam se da će uskoro svima nama i našoj državi podariti i olimpijsku medalju. Također, upućujem iskrene čestitke Amelovim roditeljima, treneru, rukovodstvu Atletskog kluba „Zenica“, čiji je Amel član, kao i menadžmentu Atletskog saveza Bosne i Hercegovine", saopćeno je iz njegovog kabineta.