BiH
0

Ademović: Pozitivan pomak na terenu u Konjević Polju

Klix.ba
Nedim Ademović
Nedim Ademović
U Konjević Polju održan sastanak članova Školskog odbora Osnovne škole "Petar Kočić" gdje su pripremljene odluke o izmjenama internih akata škole, a koje imaju za cilj da se sve odluke donose konsenzusom članova odbora i bez nametanja odluka.

"Sada se čeka imenovanje Školskog odbora u novom sastavu, gdje i predstavnici roditelja treba da dostave svoja imenovanja. To je veoma pozitivan pomak na terenu. To je potvrda upravo onog što su učesnici razgovora od subote, pod pokroviteljstvom OSCE-a, zaključili. I dalje smo svi dužni da iznalazimo pozitivno rješenje koje će okončati ovaj slučaj. Uvjeren sam da i roditelji i djeca žele da se vrate u škole. To je i moj prvenstveni cilj kao njihovog zastupnika", naveo je advokat Nedim Ademović u saopćenju za javnost.

S obzirom da ne postoji "pisani akt" koji bi razriješio ovu komplikovanu situaciju, pozitivan razvoj događaja na terenu dat će zasigurno i roditeljima i djeci, a i vlastima u Republici Srpskoj, više osjećaja sigurnosti u pozitivan ishod ove krize, a manje potrebe da se insistira na formalnoj odluci "da ili ne" s bilo koje strane, navodi Ademović.

"Kao njihov zastupnik, obavit ću razgovore i svi ćemo zajedno raditi na osiguranju uvjeta da se stanje u potpunosti normalizuje i da konsoliduju svoje izuzetno teške životne prilike. Mislim da se to već danas dešava. Ovaj slučaj se ne može jednostavno posmatra kao 'crno ili bijelo'. Onaj koji to tako želi posmatrati, taj nema dobre namjere. Upravo je to moja molba za sve koji su zainteresovani za slučaj", navodi se u saoćenju.

Ademović dodaje da je i dalje u kontaktu sa resornim ministrom Goranom Mutabdžijom te da cijeni i njegove napore da se normalizuje situacija.