BiH
0

Aco Golo trčat će od Mostara do Sarajeva povodom otkrivanja spomenika papi

FENA
Aco Golo
Aco Golo
Poznati mostarski maratonac Aleksandar Aco Golo trčat će svoj novi ultramaraton od Mostara do Sarajeva, u povodu svečanosti otkrivanja i blagoslova spomenika papi Ivanu Pavlu II. u Sarajevu.

Golo će krenuti iz Mostara u utorak, 29. aprila u 14 sati ispred mostarske katedrale gdje će ga ispratiti članovi Napretkove glavne podružnice u Mostaru. U Sarajevu se očekuje na sam dan otkrivanja spomenika, 30. aprila oko 10 sati, a ispred sarajevske katedrale dočekat će ga predstavnici Središnje uprave Napretka.

"I na ovaj način još jednom i ja osobno, ali i Napredak, želimo odati poštovanje velikom Papi, koji će za nekoliko dana biti proglašen svetim. Meni je ovo čast, jer sam ultramaraton trčao i iz Mostara do Banje Luke kada je Ivana Pavao II. posjetio Banju Luku 22. 6. 2003. gdje sam ga i osobno upoznao", kazao je Golo.

Golo se trčanjem i atletikom bavi od svoje mladosti i svaki dan trči barem 10 kilometara. Nemoguće je nabrojiti koliko je trčao utrka, polumaratona, maratona i ultramatarona, ali se procjenjuje da je do sada obišao cijeli krug oko Zemlje.