{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ACIPS u petak počinje nadgledanje predizbornih kampanja stranaka

F
2.9.2008. u 12:17
0
4
ACIPS u petak počinje nadgledanje predizbornih kampanja stranaka
0
ACIPS u petak počinje nadgledanje predizbornih kampanja stranaka
Asocijacija Alumni Centra za interdisciplinarne postdiplomske studije (ACIPS) 5. septembra će početi nadgledati predizborne aktivnosti vodećih političkih stranaka u BiH koje učestvuju na predstojećim lokalnim izborima, potvrđeno je Feni u ovoj asocijaciji.
Cilj ovog projekta je da se analizira koliko se političari u svojim javnim istupima tokom kampanje bave stvarnim problemima i potrebama građana, a koliko ispraznom retorikom.

ACIPS će tako nadgledati 12 političkih stranaka - SDA, Stranka za BiH, BPS, SDS, SNSD, PDP, HDZ, HDZ 1990, HSP, SDP, Naša stranka i Narodna stranka Radom za boljitak.

Stranački istupi i njihova plaćena oglašavanja u printanim i elektronskim medijima bit će ocjenjivana dnevno, a izvještaji će biti objavljivani svakih deset dana.

Teme koje će biti u fokusu ovog projekta su radna mjesta, mladi, obrazovanje, lokalna samouprava, zdravstvo, ruralni razvoj, socijalna politika, lokalna infrastruktura, zaštita okoliša, a bit će ocjenjivane i pozitivne inicijative.

Pored toga, ACIPS je počeo i medijsku kampanju radi informiranja javnosti o ovom projektu te kako bi birači što bolje prepoznali svoje stvarne potrebe i prioritete.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: