{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ACIPS: Novog rata ne može i neće biti

F
23.11.2007. u 14:40
0
0
ACIPS: Novog rata ne može i neće biti
0
ACIPS: Novog rata ne može i neće biti
Asocijacija alumni centar za interdisciplinarske postdiplomske studije (ACIPS) i general u penziji Jovan Divjak uputili su čestitku povodom Dana državnosti BiH s porukom da novog rata ne može i neće biti.
- Neke osobe u našem društvu, iako na odgovornim funkcijama, ponašaju se krajnje neodgovorno. Simulirajući razne scenarije koji skreću pažnju sa stvarnih problema, pokušavaju zataškati svoje neuspjehe, poručuju iz ACIPS-a.

Umjesto da se bave stvarnim problemima, kaže se u saopćenju, oni prave vještačke požare i onda se pretvaraju da ih gase.

Iako je prema istraživanjima javnog mnijenja u BiH prisutan određni broj osoba koje su spremne ratovati, taj postotak, a samim tim i njihov utjecaj su zanemarljivi.

Veliki broj građana i građanki oba entiteta i Distrikta Brčko žive na granici siromaštva, a stvaranjem kriza i tenzija odlazi se od pravih ka imaginarnim problemima.

Time se produbljuje osjetan jaz bosanskohercegovačkog društva.

- Instistiramo da primarni cilj naše zemlje mora biti potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, jer bi u suprotnom, regionalna i međunarodna izolacija bile neminovan ishod. Ono čega se treba plašiti upravo je takva izolacija koja je stvarni problem BiH. To nas vodi u još veće siromaštvo, poručuju iz ACIPS-a.

Iz ovog udruženja pozivaju građane i građanke BiH da ne nasjedaju na jeftine trikove i da od svojih političkih predstavnika i predstavnica zahtijevaju da se bave rješavanjem stvarnih problema.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: