{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Accuweather za proljeće 2018. za Balkan prognozira veliko nevrijeme i poplave

24.2.2018. u 20:34
55
97
Accuweather za proljeće 2018. za Balkan prognozira veliko nevrijeme i poplave
55
Accuweather za proljeće 2018. za Balkan prognozira veliko nevrijeme i poplave
Foto: Arhiv/Klix.ba
Proljeće će na područje Balkana, suprotno očekivanjima stanovnika tog podneblja, donijeti veliko nevrijeme i poplave, prognozira meteorološki servis AccuWeather.
Pojedini dijelovi Evrope, od Njemačke do Bjelorusije i Ukrajine, također će biti izloženi ekstremnim uvjetima i olujama. Na zapadu Evrope očekuje se sušno i toplo proljeće, čak i iznadprosječno toplo.

Meteorolog AccuWeathera Tyler Roys napomenuo je da oluje i jaki vjetrovi neće biti neobična pojava u proljetnim mjesecima na području Njemačke i Poljske, a nisu isključene niti razorne grmljavinske oluje.

"Već u rano proljeće očekuju se jake oluje na području Njemačke koje bi mogle dovesti do haosa u saobraćaju. Najveća opasnost od oluja prijeti krajem aprila i početkom maja. Munchen i Berlin u Njemačkoj, Kijev u Ukrajini i Minsk u Bjelorusiji će biti u najvećoj opasnosti od učestalih grmljavinskih oluja", piše AccuWeather.

Osim oluja, ovim područjima prijete i poplave, što može dovesti do klizišta u gorskim predjelima i uništene infrastrukture u naseljenim mjestima.

Razdoblja s većim padavinama mogla bi se na području Balkana trajati i po nekoliko uzastopnih dana, prognozira AccuWeather.

Uz ostalo, moguća je i pojava tornada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: