"Vama se ne može vjerovati"
0

Abdurahman Malkić, bivši načelnik Srebrenice istupio iz SDA

Sarajevo-x.com
Abdurahman Malkić (Foto: CIN)
Abdurahman Malkić (Foto: CIN)
Bivši načelnik Općine Srebrenica Abdurahman Malkić istupio je iz Stranke demokratske akcije zbog, kako navodi, "dobre politike" koju vodi SDA, još "boljih rezultata" i "demokratskih odnosa i procesa unutar stranke".

U otvorenom pismu kojeg je poslao predsjedniku SDA Sulejmanu Tihiću, te uputio javnosti, Malkić navodi kako je uz Stranku demokratske akcije bio u najtežim trenucima, no više ne želi biti član.

Malkić je naveo i to kako su u SDA osobe s kojima on ne može raditi.

"Te osobe ne čine ništa drugo do moju diskreditaciju i političku marginalizaciju. Teška srca ovo pišem, no prinuđen sam s obzirom na sve aktivnosti stranke, pojedinaca i njihovih slijepih sljedbenika. Bio sam po strani i potpuno pasivan, mislio sam da će to biti od mene dovoljno i korektno. No, to vama iz nekih vaših razloga, zakulisnih radnji, širenja smutnje i prljavih motiva nije dovoljno", naveo je Malkić u pismu Tihiću.

Bivši načelnik Općine Srebrenica istakao je kako je on odgovorna osoba koja poštuje dogovoreno za razliku od trenutnog rukovodstva stranke.

"Vama se ne treba i ne može vjerovati", napisao je Malkić zamolivši rukovodstvo SDA da ne špekulira i ne širi dezinformacije, a on će obavijestiti javnost ukoliko postane član neke druge stranke.

"Gospodo, posljednje što ste uradili nije iskazivanje odnosno demonstracija moći i snage već nažalost manifestacija slabosti i straha koji je duboko u vama. Vaša nemoć neće se nadomjestiti ugrožavanjem/sprječavanjem tuđe sposobnosti. I na kraju, da vas podsjetim mene iz Srebrenice nisu mogli protjerati ni moćniji, a kamo li vi, stoga nemojte se upirati i trošiti snagu uzalud. Pokušajte raditi šta pametno?!", napisao je Malkić u otvorenom pismu Tihiću kojim je obavijestio i javnost o istupanju iz SDA.