BiH
448

Abdulah Skaka kandidat za zamjenika gradonačelnika Sarajeva?

FENA
Abdulah Skaka (Foto: Facebook)
Abdulah Skaka (Foto: Facebook)
Predsjednik Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Abdulah Skaka potvrdio je danas Feni da je bilo ponuda iz SDA da se kandidira za funkciju zamjenika gradonačelnika Sarajeva, ali da organi Stranke nisu donijeli nikakav zvaničan stav.

Skaka zato kaže da je u ovom trenutku još možda malo rano govoriti o tome.

Položaj zamjenika gradonačelnika Sarajeva ostao je upražnjen nakon što je Aljoša Čampara, također SDA, izabran za federalnog ministra unutarnjih poslova.

Upitan da li je zainteresiran za taj položaj, Skaka kaže da smatra da je Sarajevo grad kome treba vratiti stari ugled, da njegovo stanje trenutno nije najbolje, te da funkcionalno nije najbolje uređen.

"Smatram da je logično da se kao osoba koja dolazi iz jedne od najstarijih sarajevskih porodica nađem na toj funkciji ili nekoj drugoj sličnoj", kazao je Skaka za Fenu.

Abdulah Skaka se na lokalnim izborima 2012. godine kandidirao za načelnika Općine Stari Grad, ali je izgubio od Ibrahima Hadžibajrića (SBBBiH).

Porodica Skaka poznata je u Sarajevu već oko 350 godina kada je otvorila prvu sarajevsku brijačnicu. Brijačnica je uvijek bila na istom mjestu u ulici Bravadžiluk, na sarajevskoj Baščaršiji. Ova porodica, također, ima običaj da najstariji sin dobija ime Abdulah ili Uzeir.