Stari Grad Sarajevo
391

Abdulah Skaka iz SDA isključio šefa kluba gradskih vijećnika

S. H.
Vedad Deljković, isključeni vijećnik
Vedad Deljković, isključeni vijećnik
Izvršni odbor OO SDA Stari Grad, na čijem je čelu Abdulah Skaka, donio je odluku o isključenju iz članstva šefa kluba Gradskih vijećnika SDA Vedada Deljkovića.

Skaka u svojoj odluci obrazlaže da je šef kluba gradskih vijećnika SDA svojim postupcima u Gradskom vijeću Grada Sarajeva djelovao suprotno Statutu Stranke demokratske akcije i podržavao odluke koje je predlagala gradonačelnica Benjamina Karić, iako ih cijeli klub SDA nije podržavao te su te odluke usvajane uglavnom jednoglasno.

Ovim povodom kontaktirali smo isključenog Vedada Deljkovića, koji ističe da je iznenađen ovakvom odlukom, jer nikada nije prekršio stavove SDA, da odluka ne ispunjava nijednu statutarnu odredbu, a da je on uvijek glasao u interesu građana Sarajeva, što evidentno smeta bivšem sujetnom gradonačelniku.

"U narednim danima ću uputiti žalbu na ovu odluku, jer postoje organi stranke, nije SDA ničije privatno vlasništvo, a pogotovo ne neuvjerljivog Abdulaha Skake. Ovakvim potezima odlazeći predsjednik organizacije dodatno pokušava oslabiti SDA u Starom Gradu i Sarajevu, a koja je već 10 godina talac njegovih ambicija, koje nisu usklađene s njegovom kondicijom. Za vrijeme Skakinog vođenja SDA Stari Grad uz sve resurse je ostvario loše rezultate i kandidat za člana predsjeništva SDA je redovno gubio od kandidata SBiH, SDP-a, DF-a i SBB-a." - istakao je.

"S obzirom na to da se u Općinski odbor SDA SG uvodi Povjereništvo, smatram da se Skaka na ovakav način pokušava riješiti kandidata koji je u posljednja dva izborna ciklusa imao najviše glasova poslije nosioca liste." - naglasio je.

U odluci je navedeno da Deljković ima rok od 15 dana da uputi žalbu na ovu odluku.