Komšijski odnosi
34

Abdulah Skaka i fra Ivo Marković: U BiH i Sarajevu ne može niko nadvladati nikoga

M. A.
U vrijeme sve snažnijih ataka na milenijsko tkivo bh. društva, zajedničkog života i dobrih komšijskih odnosa važno je intenzivirati dijalog i komunikaciju, istaknuto je danas tokom sastanka gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake i fra Ive Markovića, osnivača hora Pontanima i uglednog profesora Franjevačke teologije.

Sastanku su prisustvovali i dogradonačelnik Ivica Šarić te prof. dr. Ivo Komšić i gost fra Ive Markovića, ugledni kompozitor iz Švicarske Fortunat Frolich.

Gradonačelnik Skaka je poručio kako Grad Sarajevo izuzetno cijeni ulogu franjevaca ne samo kroz historiju, nego i u današnje vrijeme te je izrazio podršku posebno radu fra Ive Markovića.

Razgovarano je i o intenziviranju saradnje te ulozi Sarajeva, grada koji svjedoči da različitosti donose civilizacijsko bogatstvo.

"U BiH i u Sarajevu ne može niko nadvladati nikoga, ovdje jedino zajednički možemo graditi budućnost", rekao je Skaka.

Fra Ivo Marković je naglasio da će ovu poruku podrške prenijeti svim franjevačkim institucijama te se zahvalio na pozivu. Ukazano je i na značaj obilježavanja godišnjice Ahdname kao vrijednog artefakta kulturne baštine BiH.