Našli nakon 30 godina
15

Abazović objavio šta je ukradeno prilikom napada na Dubrovnik: Ova vlada ne bježi od prošlosti

N. V.
Foto: Twitter/@DritanAbazovic
Foto: Twitter/@DritanAbazovic
Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović objavio je na društvenim mrežama da je, zahvaljujući rukovodstvu Aerodroma Crne Gore, prilikom popisa imovine te državne kompanije pronađena i evidentirana oprema za koju se sumnja da je ukradena sa Aerodroma Čilipi tokom napada na Dubrovnik 1991 - 1992.

Pronađena oprema je proslijeđena crnogorskom tužilaštvu, a obaviještena je i policija, kako bi zvaničnim putem o tome upoznali kolege iz Hrvatske.

Abazović je napisao da je takvo ponašanje dokaz da ova vlada ne bježi od prošlosti niti crnogorske najsramnije stranice iz prošlosti.

"Nakon 30 godina, zahvaljujući rukovodstvu Aerodroma Crne Gore, prilikom popisa imovine ove državne kompanije, pronađena je i evidentirana oprema za koju se sumnja da je ukradena sa Aerodroma Ćilipi tokom napada na Dubrovnik 1991-1992, najsramnije stranice crnogorske historije koju je ispisalo tadašnje rukovodstvo. Za razliku od prethodnih Vlada, ova ne bježi od prošlosti već se sa njom suočava kako buduće generacije iste greške ne bi ponavljale", rekao je.

Na kraju je istaknuo, da za razliku od prethodnika, ova Vlada Crne Gore ide pravim putem.

"Vodimo transparentnu politiku, ispravljamo brojne nepravde i učimo važne historijske lekcije", naglasio je.