BiH
32

A SDA BiH: Osam godina uspješnog političkog razvoja

Klix.ba
Danas se navršilo osam godina od osnivanja i nastanka Stranke demokratske aktivnosti BiH (A SDA). Osmogodišnji put ove stranke obilježila su četiri izlaska na izbore čiji su rezultati svaki put potvrdili rast i napredak ove političke partije, saopšteno je iz ove stranke.

"Ponosni smo na naš dosadašnji put jer se ova politička stranka u međuvremenu razvija u jednom zdravom kontinuitetu, temeljito i ono što je najbitnije, postala je prepoznatljiva na svim prostorima BiH”, istaknuo je predsjednik A SDA BiH Nermin Ogrešević na današnjoj press konferenciji u Sarajevu.

Napominje da ideja o poštenom i marljivom radu sa ultimativnim rezultatima, nije ostala samo svojevrsna parola djelovanja, već i mjera s kojom su podignuti standardi rada u politici u dijelovima u kojima A SDA učestvuje u većini ili u značajnom dijelu u vlasti.

“Nastavljamo raditi u istom pravcu, svjesni težine situacije, ali čvrsto opredijeljeni da ova zemlja i njeni građani imaju sav potreban potencijal za bolje, samo ga je nužno pokrenuti”, istaknuo je Ogrešević dodavši da trenutna situacija u BiH nikako nije zadovoljavajuća, da političke i društvene prilike umjesto progresa i napretka stalno potresaju različite afere i negativni događaji, te da se takvo stanje ne bi smjelo zadržati u budućnosti ukoliko želimo povjerenje građana u državne institucije i pomake ka boljem stanju.