{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"A gdje sam tu ja?" u eteru od 12. septembra

S
7.9.2005. u 14:50
0
0
"A gdje sam tu ja?" u eteru od 12. septembra
0
"A gdje sam tu ja?" u eteru od 12. septembra
Emitovanje radio dramskog serijala u produkciji BBC World Service Trusta pod nazivom "A gdje sam tu ja?" počinje od ponedeljka 12. septembra na 29 radio stanica širom BiH.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Početak je to kulturno-obrazovnog serijala koji ima za cilj poboljšanje rada opštinskih službi i komunikacije između građana kao korisnika, i opštinara kao pružatelja usluga. Na jedan satiričan način, kroz humor svojstven ovim prostorima, svaka od petnaest epizoda donosi novu tematiku - od transparentnosti do zapošljavanja žena, od bespravne gradnje do problema povratnika.

Prateći likove poput načelnika Filipovića, zagovornika brzog i dugotrajnog društvenog razvoja, te pripravnice Jasne koja godinama očekuje stalno radno mjesto u opštini, prikazuje se svijet jedne prosječne opštine u kojoj svaki dan donosi nova i uzbudljiva iznenađenja.


Serijal će se emitovati jednom sedmično na četiri regionalne i 25 lokalnih radio stanica, a svaka će stanica svojim slušaocima pružiti priliku da se i sami uključe u kontakt program koji će pratiti epizode.

'A gdje sam tu ja?' je rezultat dvanaest mjeseci intenzivnog rada sa najboljim bh spisateljskim i glumačkim talentom. Danas možemo slobodno reći da imamo vrhunski dramski serijal u kome će svaki građanin prepoznati neko lično iskustvo iz susreta sa opštinskom administracijom' - kazala je Marika Djolai, direktor projekta 'Naše mjesto, naše sutra' u okviru kojeg je serijal i produciran.

Projekat je finansiran od strane Evropske unije i podržan od strane Charles Mott fondacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: