BiH
0

"A gdje sam tu ja?" u eteru od 12. septembra

Sarajevo-X
Emitovanje radio dramskog serijala u produkciji BBC World Service Trusta pod nazivom "A gdje sam tu ja?" počinje od ponedeljka 12. septembra na 29 radio stanica širom BiH.

Početak je to kulturno-obrazovnog serijala koji ima za cilj poboljšanje rada opštinskih službi i komunikacije između građana kao korisnika, i opštinara kao pružatelja usluga. Na jedan satiričan način, kroz humor svojstven ovim prostorima, svaka od petnaest epizoda donosi novu tematiku - od transparentnosti do zapošljavanja žena, od bespravne gradnje do problema povratnika.

Prateći likove poput načelnika Filipovića, zagovornika brzog i dugotrajnog društvenog razvoja, te pripravnice Jasne koja godinama očekuje stalno radno mjesto u opštini, prikazuje se svijet jedne prosječne opštine u kojoj svaki dan donosi nova i uzbudljiva iznenađenja.

Serijal će se emitovati jednom sedmično na četiri regionalne i 25 lokalnih radio stanica, a svaka će stanica svojim slušaocima pružiti priliku da se i sami uključe u kontakt program koji će pratiti epizode.

'A gdje sam tu ja?' je rezultat dvanaest mjeseci intenzivnog rada sa najboljim bh spisateljskim i glumačkim talentom. Danas možemo slobodno reći da imamo vrhunski dramski serijal u kome će svaki građanin prepoznati neko lično iskustvo iz susreta sa opštinskom administracijom' - kazala je Marika Djolai, direktor projekta 'Naše mjesto, naše sutra' u okviru kojeg je serijal i produciran.

Projekat je finansiran od strane Evropske unije i podržan od strane Charles Mott fondacije.