{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


80 stranica izvještaja o padu makedonskog aviona pred očima javnosti

N
4.5.2004. u 21:39
0
0
80 stranica izvještaja o padu makedonskog aviona pred očima javnosti
0
80 stranica izvještaja o padu makedonskog aviona pred očima javnosti
Komisija za istraživanje pada aviona u kojem su 26. marta poginuli predsjednik Republike Makedonije Boris Trajkovski, članovi makedonske delegacije i posada aviona, u srijedu, 5. maja u 14 sati u zgradi Zajedničkih institucija BiH u Sarajevu na konferenciji za novinare prezentovati će rezultate istrage o uzrocima pada aviona.
Prije prezentacije, s nalazom navedene komisije upoznat će se Odbor za istraživanje uzroka nesreće makedonskog aviona, formiran pri Ministarstvu prometa i veza BiH.

Predsjednik komisije i glavni inspektor bh. Direkcije civilne avijacije Salko Begić izjavio je da konačni izvještaj o uzrocima nesreće sadrži 80 stranica, dok prateći sadržaj obuhvaća preko 1.000 stranica teksta.

O nacrtu izvještaja u međuvremenu su se izjasnili i predstavnici vlasnika i operatera, odnosno proizvođača aviona, koji nisu imali primjedbi na njegov sadržaj. Cijela procedura istraživanja uzroka te nesreće provedena je u skladu s pravilima koje je utvrdila Međunarodna organizacija civilne avijacije (ICAO).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: