{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


80 stranica izvještaja o padu makedonskog aviona pred očima javnosti

N
4.5.2004. u 21:39
0
0
80 stranica izvještaja o padu makedonskog aviona pred očima javnosti
0
80 stranica izvještaja o padu makedonskog aviona pred očima javnosti
Komisija za istraživanje pada aviona u kojem su 26. marta poginuli predsjednik Republike Makedonije Boris Trajkovski, članovi makedonske delegacije i posada aviona, u srijedu, 5. maja u 14 sati u zgradi Zajedničkih institucija BiH u Sarajevu na konferenciji za novinare prezentovati će rezultate istrage o uzrocima pada aviona.
Prije prezentacije, s nalazom navedene komisije upoznat će se Odbor za istraživanje uzroka nesreće makedonskog aviona, formiran pri Ministarstvu prometa i veza BiH.

Predsjednik komisije i glavni inspektor bh. Direkcije civilne avijacije Salko Begić izjavio je da konačni izvještaj o uzrocima nesreće sadrži 80 stranica, dok prateći sadržaj obuhvaća preko 1.000 stranica teksta.

O nacrtu izvještaja u međuvremenu su se izjasnili i predstavnici vlasnika i operatera, odnosno proizvođača aviona, koji nisu imali primjedbi na njegov sadržaj. Cijela procedura istraživanja uzroka te nesreće provedena je u skladu s pravilima koje je utvrdila Međunarodna organizacija civilne avijacije (ICAO).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: