{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


80.000 KM za narodne kuhinje u Sarajevu

S
9.7.2009. u 13:52
0
4
80.000 KM za narodne kuhinje u Sarajevu
0
80.000 KM za narodne kuhinje u Sarajevu
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen potpisao je danas ugovore o finansijskoj podršci javnim kuhinjama "Stari Grad", Udruženja humanitarne organizacije "Merhamet" Muslimansko dobrotvorno društvo, Udruženja humanitarno pastoralne organizacije "Caritas Vrhbosanske nadbiskupije", Udruženja humanitarno-karitativne organizacije "Kruh svetog Ante" Franjevačke provincije Bosne Srebrene i Crvenog križa Kantona Sarajevo. Shodno potpisanim ugovorima, iz budžeta Grada je za rad spomenutih javnih kuhinja izdvojeno 80.000 KM.
"Recesija čini svoje, sve je više gladnih i mi smo iznos za javne kuhinje udvostručili odnosu na prošlu godinu“, istakao je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Behmen apelujući na ove organizacije da proanaliziraju svoje kapacitete i ukoliko se utvrdi da su potrebna dodatna sredstva za obroke u javnim kuhinjama Gradska uprava će na to odgovoriti.

U ime Udruženja Narodna kuhinja "Stari Grad“ upravnica kuhinje Zilka Šeta zahvalila se čelnicima Grada što u ovako teškoj situaciji misle na socijalno najugroženije stanovnike Sarajeva.

Predsjednica Crvenog križa Kantona Sarajevo Ajnija Omanić je istakla da će sredstva dobivena od Grada dobro doći ovoj javnoj kuhinji u kojoj stalno raste broj korisnika i trenutno se priprema više od 360 obroka.

U Merhametovoj javnoj kuhinji dnevno se priprema 1.500 obroka i podrška od Grada Sarajeva je, prema riječima Muniba Bujaka, itekako značajna.

I u javnim kuhinjama Udruženja humanitarno pastoralne organizacije "Caritas Vrhbosanske nadbiskupije" i Udruženja humanitarno-karitativne organizacije "Kruh svetog Ante" Franjevačke provincije Bosne Srebrene stalno raste broj korisnika i zahvalni su na podršci Grada Sarajeva koji, kako je rekao fra Stpan Radić, u odnosu na ostale gradove pokazuje poseban senzibilitet prema kategorijama stanovništva koji su u stanju socijalne potrebe, saopšteno je iz Press službe Grada Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: