{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


600.000 eura za rad Suda i Tužiteljstva BiH

F
14.5.2009. u 16:11
0
0
600.000 eura za rad Suda i Tužiteljstva BiH
0
600.000 eura za rad Suda i Tužiteljstva BiH
Vlada Savezne Republike Njemačke osigurala je novih 600.000 eura za rad Suda i Tužiteljstva BiH, što čini dio donacije od 1.800.000 eura kojom ova zemlja pruža potporu ovim pravosudnim institucijama za period od 2007. do 2009. godine.
Ugovor o novoj donaciji danas su u Sarajevu potpisali ambasador SR Njemačke u BiH Joachim Schmidt uime vlade njegove zemlje i registrari Suda i Tužiteljstva BiH Biljana Potparić-Lipa i Dubravka Piotrovski.

Ambasador Schmidt iskazao je zadovoljstvo činjenicom da njegova zemlja na najneposredniji način doprinosi jačanju bh. pravosuđa, podsjećajući da je to jedan od ključnih preduvjeta za pribižavanje BiH evroatlantskim integracijama.

Istaknuo je da sredstva koja su stavljena na raspolaganje Sudu i Tužiteljstvu BiH predstavljaju dodatni poticaj za efikasnije procesuiranje predmeta ratnih zločina i organiziranog kriminala.

Zahvalnost u povodu najnovije donacije SR Njemačke iskazali su predsjednica Suda BiH Meddžida Kreso i glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Milorad Barašin, potcrtavajući značaj koji ovaj vid pomoći ima za "vladavinu prava" u BiH, proces jačanja povjerenja i stabilnosti unutar zemlje kao i regiona u cjelini.

SR Njemačka će u sklopu projekta, čija je realizacija započela 2005. i traje do kraja 2009. godine, osigurati 3.603.347 eura za rad državnog suda i tužiteljstva.

Najnovija donacija je samo jedan od oblika potpore kojima njemačka vlada kontinuirano doprinosi jačanju pravosuđa, pravne sigurnosti i stabilnosti u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: