{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


60 lažnih dojava o podmetnutim eksplozivnim napravama

F
25.10.2008. u 10:51
0
0
60 lažnih dojava o podmetnutim eksplozivnim napravama
0
60 lažnih dojava o podmetnutim eksplozivnim napravama
MUP Tuzlanskog kantona zaprima sve više lažnih dojave o podmetnutim eksplozivnim napravama u školama, institucijama, trgovinskim centrima i drugim javnim objektima.
Tako je u 2008. godine, u periodu siječanj – listopad, evidentirano više od 60 lažnih dojava, od kojih se oko 40 odnosilo na osnovne i srednje škole (samo u listopadu evidentirano je 8 lažnih dojava).

Policija je do sada otkrila gotovo sve "dojavljivače", a uglavnom se radilo o mladim osobama, nerijetko učenicima škola na koje su se dojave i odnosile.

Radi se o vrlo ozbiljnom prestupu, koji ne samo da izaziva strah i evakuaciju ljudi na određenoj lokaciji, već i dodatne troškove za angažiranje ljudi, tehnike i opreme, upozoravaju iz MUP-a.

Lažna dojava je kazneno djelo za koje su pored novčane kazne predviđene i kazne zatvora u rasponu od 3 mjeseca do 5 godina.

Tuzlanski MUP apelira na roditelje, nastavnike i sve građane da sa svoje strane ukažu na ovaj problem u cilju njegovog sprečavanja, te na taj način daju svoj doprinos općem stanju sigurnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: