{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


60.000 učenika jutros sjelo u svoje klupe

F
1.9.2009. u 12:04
0
2
60.000 učenika jutros sjelo u svoje klupe
0
60.000 učenika jutros sjelo u svoje klupe
Nastava u novoj školskoj 2009./2010. godini danas je počela u 72 osnovne i 38 srednjih škola na području Kantona Sarajevo.
U školske klupe sjelo je 60.000 učenika i to 40.000 osnovaca i 20.000 srednjoškolaca. Učenike je u školama dočekalo oko 4.000 prosvjetnih radnika.

Sretko Žmukić iz Ministarstva obrazovanja KS-a kazao je Feni da na području općina Ilidža, Novi Grad, Hadžići i Ilijaš postoji problem prostora za učenike te da će na tim područjima neke škole raditi u tri smjene. On kaže da to neće biti na štetu kvaliteta nastave.

Žmukić ističe da se, u skladu s finansijskim mogućnostima, poduzimaju određene mjere da pojedini školski objekti u spomenutim općinama budu dograđeni. "Pojedini školski objekti već se grade, a neki su u planu za radove", navodi se.

On kaže da, kroz rebalans budžeta, plate prosvjetnim radnicima u KS-u nisu smanjene. Smanjene su neke druge naknade. Nažalost, kaže on, morale su biti smanjene da svi jednako podnesemo tegobe ekonomske krize.

"Ministarstvo za obrazovanje KS-a nastojat će da i narednim rebalansom ne budu smanjene plate prosvjetnim radnicima, a prosvjetne radnike molimo da ostanu na nivou svog poziva", kazao je Žmukić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: