{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


58 steonih junica i paketi s hranom za povratnike

F
29.9.2008. u 13:45
0
1
58 steonih junica i paketi s hranom za povratnike
0
58 steonih junica i paketi s hranom za povratnike
Pedeset i osam povratničkih porodica - kooperanata Zadruge EKO u Trnovu preuzelo je u subotu steone junice, koje im je doniralo Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Kantona Sarajevo.
Podjeli junica prisustvovala je i resorna ministrica Emina Dubravića sa saradnicima, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjelice KS-a osiguralo je junice realizacijom Projekta "Podrška održivom povratku povratnicima u Trnovo/RS".

Za ovu namjenu planirano je 277.565 KM. Implementator projekta je Zadruga EKO Trnovo.

Pored osiguranja junica, ovim projektom je obuhvaćena i nabavka motokultivatora i plastenika te građevinskog materijala za izgradnju štala.

Tokom vikenda uposlenici Ministarstva, predvođeni ministricom Dubravić, podijelili su i oko 500 paketa s hranom i higijenskim potrepštinama, te dvije tone brašna povratničkim porodicama na Ilidži, u Vogošći i Ilijašu.

Danas je podijeljeno još 80 paketa povratnicima u Trnovo te 96 paketa osobama smještenim u kolektivnim centrima "Gladno polje" i "Hrasnica".

Vrijednost ovih paketa s hranom i sredstvima za higijenu, ali i onih koji su uručeni ranije tokom mubarek mjeseca ramazana je 34.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: