{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


58 steonih junica i paketi s hranom za povratnike

F
29.9.2008. u 13:45
0
1
58 steonih junica i paketi s hranom za povratnike
0
58 steonih junica i paketi s hranom za povratnike
Pedeset i osam povratničkih porodica - kooperanata Zadruge EKO u Trnovu preuzelo je u subotu steone junice, koje im je doniralo Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Kantona Sarajevo.
Podjeli junica prisustvovala je i resorna ministrica Emina Dubravića sa saradnicima, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjelice KS-a osiguralo je junice realizacijom Projekta "Podrška održivom povratku povratnicima u Trnovo/RS".

Za ovu namjenu planirano je 277.565 KM. Implementator projekta je Zadruga EKO Trnovo.

Pored osiguranja junica, ovim projektom je obuhvaćena i nabavka motokultivatora i plastenika te građevinskog materijala za izgradnju štala.

Tokom vikenda uposlenici Ministarstva, predvođeni ministricom Dubravić, podijelili su i oko 500 paketa s hranom i higijenskim potrepštinama, te dvije tone brašna povratničkim porodicama na Ilidži, u Vogošći i Ilijašu.

Danas je podijeljeno još 80 paketa povratnicima u Trnovo te 96 paketa osobama smještenim u kolektivnim centrima "Gladno polje" i "Hrasnica".

Vrijednost ovih paketa s hranom i sredstvima za higijenu, ali i onih koji su uručeni ranije tokom mubarek mjeseca ramazana je 34.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: