BiH
0

500KM za najbolju volontersku akciju

Klix.ba
Ponavljamo vijest o natječaju za najbolju volontersku akciju, ali ovog puta sa informacijama kako se prijaviti.

UNV, NVO Fondacija, Altius i OIA rade na snimanju filma o volonterima BiH u svrhu promoviranja volonterizma i mobilizacije volontera u lokalnoj zajednici.

Ukoliko ste nekada bili volonter, ili ste još uvijek, želite sprovesti volontersku akciju tokom mjeseca jula i augusta, onda se tokom juna možete prijaviti na konkurs “V za V” i dobiti priliku da osvojite nagradu od 500KM. Možda baš vaša akcija bude pobjednička.

Ko može učestvovati: Organizacije, neformalne grupe i pojedinci koji su spremni da u periodu od 01. jula do 31. augusta 2003. pripreme i sprovedu volontersku akciju koja za cilj ima promovisanje volonterizma i mobilizaciju volontera u lokalnim zajednicama.

Kako učestvovati: Prijava treba sadržavati sljedeće:

  • osnovne podatke o podnosiocu prijave
  • opis aktivnosti ili akcije koje namjeravate sprovesti.

Prijava također može sadržavati dodatnu dokumentaciju vezanu za prethodne aktivnosti.

Prijave slati u periodu od 01. do 30. juna na slijedeću adresu:

UNV CO Maršala Tita 48 71000 Sarajevo tel: 033 276 830/831/832 fax: 033 665 681 [email protected]

Predviđene nagrade:

  • Po završetku svih volonterskih akcija, organizatori konkursa će izabrati najuspiješniju volontersku akciju za svaku kategoriju (organizacija, neformalna grupa, pojedinac). Važni kriteriji su broj volontera uključenih u volontersku akciju, ostvareni uspjeh u promociji volonterizma, društvena vrijednost akcije, itd. Izabrani učesnici iz svake kategorije će biti nagrađeni sa 500KM.

  • Potvrda o učešću u programu za sve učesnike koji su do kraja sproveli volonterski poduhvat u periodu od 01. jula do 31. augusta 2003.

Organizatori konkursa će filmski dokumentovati izabrane aktivnosti i načiniti video materijal za promociju volonterizma.