{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


50 stipendija članovima Udruženja "Obrazovanje gradi BiH"

S
10.5.2010. u 12:54
0
5
50 stipendija članovima Udruženja "Obrazovanje gradi BiH"
0
50 stipendija članovima Udruženja "Obrazovanje gradi BiH"
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen uručio je danas 50 stipendija studentima - članovima Udruženja "Obrazovanje gradi BiH", koji studiraju na sarajevskom Univerzitetu, saopšteno je iz Gradske uprave.
Grad Sarajevo je u školskoj 2010./2011. godini osigurao 50 stipendija u iznosu od 1.000 KM po studentu, što je za 20 stipendija više nego u 2009. godini. "Obrazovanje je nešto što treba polučiti budućnost. Nadamo se da ćete opravdati ove stipendije i sredstva poreskih obveznika. Mi smo samo transfer koji je procijenio da je ovo najkapitalnije ulaganje. Najveći resurs BiH su mladi i taj resurs treba iskoristiti”, istakao je gradonačelnik prilikom dodjele stipendija.

Osnivač i izvršni direktor Udruženja "Obrazovanje gradi BiH" Jovan Divjak zahvalio je gradonačelniku i Gradu Sarajevu što je devet godina uz Udruženje i njegove stipendiste, te što broj stipendija Grada stalno raste.

Studenti Ivona Letić i Alen Zejnuni zahvalili su u ime svih stipendista Udruženja "Obrazovanje gradi BiH" na ovoj, kako su kazali, za njih velikoj podršci koja će im stvoriti mogućnosti za bolju budućnost.

Prijemu u Ovalnoj sali pored gradonačelnika i njegovog zamjenika Miroslava Živanovića prisustvovali su i članovi Upravnog odbora Udruženja: Meho Agić, Veljko Droca i Ibrahim Koluder.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: