{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


50% manje naknade za odvojeni život i stanarine

S
16.5.2011. u 16:35
0
38
50% manje naknade za odvojeni život i stanarine
0
50% manje naknade za odvojeni život i stanarine
Karolina Pavlović
Današnjom odlukom Administrativne komisije o smanjenju naknada izaslanicima i savjetnicima u Domu naroda Federacije Bosne i Hercegovine koji nemaju karakter plate, nastavljena je akcija ušteda, nedavno pokrenuta od strane Federalne vlade, istakla je u saopštenju za javnost Karolina Pavlović iz Narodne stranke Radom za boljitak.
"Vlada Federacije BiH već ranije je donijela odluku o smanjenju suvišnih troškova, a ovom odlukom i Dom naroda FBiH želi u Federalnom proračunu sačuvati izdvajana sredstava koja za druge namjene mogu biti od iznimne koristi. Uštedama je moguće dati doprinos punjenju mirovinskih fondova, fondova socijalnog ili pak zdravstvenog osiguranja", kazala je Pavlović.

"Izaslanici i savjetnici pri Domu naroda Federalnog parlamenta od sada će umjesto 1200 KM za naknade zakupa stana tj. troškove smještaja i naknade za odvojeni život na raspolaganju moći imati 600 KM", izjavila je Karolina Pavlović, predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH nakon danas održane sjednice Administrativne komisije ovog doma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: