Grad Sarajevo
0

50.000 KM Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo

Sarajevo-x.com
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac posjetila je danas JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo i sa direktorom Mirsadom Ćatićem potpisala Ugovor o realizaciji odobrenih sredstava iz Budžeta Grada u iznosu od 50.000 KM u cilju poboljšanja programskih redovnih aktivnosti Centra.

"Grad Sarajevo nastavlja u kontinuitetu podržavati Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo, koji je postao prepoznatljiva institucija za mlade svih uzrasta. Svojim učešćem u radu brojnih organizacija, udruženja i sekcija koje djeluju u Centru, mladi imaju mogućnost da ispoljavaju svoje kreacije i afinitete", istakla je Borovac, te apelirala na roditelje da potiču svoju djecu da se u što većem broju uključe u rad ovog centra.

Gradonačelnica je dodala da je Grad u aktivnostima Centra prepoznao mjesto u koje vrijedi investirati, te je do sada izdvojio ukupno 375.000 KM što predstavlja 80 posto sredstava ukupnih investicija koje su uložene u rekonstrukciju i opremanje ovog centra.

Zahvalivši se Gradu Sarajevu na sredstvima, direktor Ćatić je istakao da je ovaj centar otvoreni poligon za obrazovanje i odgoj mladih ljudi.

"U velikoj mjeri oslanjamo se na Grad čije povjerenje nastojimo opravdati. Vjerujem da će do kraja godine ovaj centar raditi u punom kapacitetu i tako postati značajna ustanova koja će okupljati i animirati mlade našeg grada", kazao je Ćatić.

Miroslav Misita, predsjednik Upravnog odbora JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo, koji je također prisusutvao današnjem potpisivanju Ugovora, istakao je da dnevno, blizu 300 mladih uključeni u razne aktivnosti, prođe ovim centrom.