{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


5.000 KM za 90. godišnjicu Narodnog pozorišta

F
18.7.2011. u 15:37
0
4
5.000 KM za 90. godišnjicu Narodnog pozorišta
0
5.000 KM za 90. godišnjicu Narodnog pozorišta
Narodno pozorište Sarajevo
Iz budžeta Općine Centar izdvojeno je 5.000 KM kao pomoć za obilježavanje 90. godišnjice Narodnog pozorišta u Sarajevu i isto toliko godina postojanja Drame Narodnog pozorišta.
Godišnjica će biti obilježena različitim kulturnim aktivnostima među kojima su gostovanja profesionalnih teatarskih kuća, organizovanje prigodne izložbe, dodjela priznanja najzaslužnijim pojedincima i kolektivima i slično.

Narodno pozorište Sarajevo, osnovano 1921. godine, najstariji je bosanskohercegovački profesionalni teatar na čijoj sceni je ostavila neizbrisiv trag čitava plejada glumaca, režisera, scenografa, kostimografa, koreografa, baletnih i opernih umjetnika, dirigenata... Danas u Narodnom pozorištu u Sarajevu djeluju Drama, Opera i Balet.

Općina Centar s Narodnim pozorištem njeguje saradnju na način da već niz godina kupuje ulaznice kojima omogućava učenicima škola s područja općine Centar da pohađaju predstave koje su na repertoaru Pozorišta. Za tu namjenu je u 2011. planirano 7.500 KM, a projekt će biti realiziran u prvom polugodištu školske 2011./2012. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: