{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


475.000 KM za zapošljavanje žrtava mina u BiH

F
FENA
25.9.2008. u 12:29
0
1
475.000 KM za zapošljavanje žrtava mina u BiH
0
475.000 KM za zapošljavanje žrtava mina u BiH
S osnovnim ciljem pružanja podrške u ekonomskoj i društvenoj reintegraciji za 90 preživjelih žrtava mina u BiH danas je pokrenut projekt "Podrška socio-ekonomskoj reintegraciji preživjelih žrtava mina kroz otvaranje radnih mjesta u zajednicama sa značajnim stepenom manjinskog povratka".
Projekt će biti realiziran na području Brčko distrikta i 112 općina i gradova u BiH. Implementator je međunarodna organizacija Mercy Corps Scotland i po riječima njenog direktora Marka Nišandžića primarni korisnici su preživjele žrtve mina koje žive u zajednicama zagađenim minama sa značajnim stepenom povratka.

"Ovo je jedan u nizu projekata koji pomaže preživjelim žrtvama mina pri zapošljavanju i samozapošljavanju. Projekt će biti proveden u suradnji s resornim ministarstvima iz FBiH i RS-a. Korisnici će, u dogovoru s našim ekspertima iz ekonomije, odlučiti o vrsti samostalnog poslovanja kojim se žele baviti, a za čiji razvoj će im biti odobrena nepovratna sredstva", kazao je Nišandžić.

Vrijednost projekta je 475.000 eura od čega je 394.158 eura osigurala Evropska unija, a ostatak Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida RS-a, Ministarstvo rada i socijalne politike FBiH i Hypo Alpe Adria Bank BiH.

Saradnici na projektu su Mreža preživjelih od mina BiH, Savez udruženja izbjeglica, raseljenih osoba i povratnika u FBiH te Udruženje Centar za razvoj i podršku iz Tuz

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: