{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


40% mladih u BiH nema pasoš

S
20.4.2009. u 08:21
0
15
40% mladih u BiH nema pasoš
0
40% mladih u BiH nema pasoš
Omladinska informativna agencija OIA BiH, u saradnji sa Mrežom mladih Jugoistočne Europe (SEEYN), organizira regionalni dijalog o mobilnosti, putovanjima i turizmu mladih. Riječ je o prvom ovakvom susretu na nivou BiH koji bi trebao uključiti sve zainteresirane aktere: turističke zajednice, nadležna ministarstva, omladinske i studentske organizacije, turističke agencije, specijalizirane organizacije/firme za omladinski turizam (omladinski hosteli, Ferijalni savez BiH i dr.) itd.
"Mobilnost mladih je izuzetno važna tema za razvoj jedne zemlje, unaprjeđenje vještina i pogleda na svijet mladih ljudi, a prioritetna tema je posebno ako 33 % mladih nikada nije putovalo van svoje zemlje i ako 40 % mladih ne posjeduju svoj pasoš", ističu organizatori.

Kako navode, osnovni cilj ovoga okupljanja je započeti dijalog na koji način promovirati mobilnost mladih još više u BiH, osigurati veće sudjelovanje mladih u takvim programima, dobiti podršku nadležnih institucija, te posebno identificirati prepreke, izazove i najvažnije aktere u ovoj oblasti.

Jedna od tema jeste i pitanje regionalne saradnje mladih. Osnovni nalazi ovoga dijaloga, te druga dva u Zagrebu i Beogradu bit će zvanično predstavljeni i na Europskoj konferenciji o mobilnosti mladih u Beogradu početkom maja koju organizira Vijeće Europe i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Dijalog se održava u ponedjeljak, 20. aprila 2009. godine od 12 sati, kada je i zakazana press konferencija za medije u Domu mladih Skenderija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: