Dođite na druženje
0

40 godina Udruženja studenata "STELEKS"

Sarajevo-x.com
Udruženje studenata "STELEKS", kao matično udruženje koje okuplja studente Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo, Univerziteta u Sarajevu, ove godine slavi 40 godina postojanja. Tim povodom, "STELEKS“ organizuje manifestaciju na kojoj će se okupiti bivši i sadašnji članovi "STELEKS“-a.

U subotu 22. novembra 2008. godine navršava se 40 godina od osnivačke skupštine Udruženja, što "STELEKS" čini jednom od najstarijih studentskih organizacija u regionu. Kroz desetljeća na Elektrotehničkom fakultetu, ali i na cijelom Univerzitetu u Sarajevu, "STELEKS" predstavlja sinonim za put ka ostvarivanjem studentskih prava, poboljšanjem studentskog standarda, ali i za poboljšanja studentskog života uopće.

Manifestacija je zamišljena kao spoj svih generacija, odnosno druženje svih onih koji su proteklih desetljeća bili dio ovog udruženja. Predstavlja jedinstvenu priliku da se evociraju uspomene na rad i druženja tokom posljednjih 40 godina i predstave planovi za budućnost. Manifestacija se planira održati tačno na četrdeseti rođendan udruženja, 22.novembra 2008. u Domu mladih.

Kao priznanje za dugogodišnji predani rad posvećen studentima, "STELEKS" je 1976. godine dobio Šestoaprilsku nagradu grada Sarajeva kao jedna od rijetkih studentskih organizacija koja se može pohvaliti ovim uglednim priznanjem.

Ovim putem pozivaju se svi bivši i sadašnji članovi "STELEKS“-a da uljepšaju ovu jedinstvenu manifestaciju svojim dolaskom. Posjetite oficijelni web site http://steleks.etf.ba i registruju svoj dolazak.