{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


40% Banjalučana za odlazak OHR-a

S
13.10.2009. u 09:22
0
11
40% Banjalučana za odlazak OHR-a
0
40% Banjalučana za odlazak OHR-a
Agencija Prime Communications je sprovela straživanje stavova građana grada Banje Luke, pri čemu je utvrđeno da najveći broj njih smatra da OHR treba da prestane s radom u Bosni i Hercegovini.
Ukupno je ispitano 1.000 ispitanika tehnikom usmenog intervjua, na osnovu unaprijed pripremljenog upitnika. Populacija reprezentovana istraživanjem je definisana kao opšta populacija grada Banje Luke, starija od 18 godina. Primjenjen je višeetapni stratifikovani slučajni uzorak (moguća greška + - 3% )

Istraživanje je realizovano od 28. septembra do 2. oktobra 2009. godine za vlastite potrebe u okviru projekta "Republika Srpska danas".

Najveći broj građana Banje Luke (40,4%) smatra da OHR treba da prestane s radom u Bosni i Hercegovini, ili da smanji svoje angažovanje i prepusti domaćim političarima da vode zemlju (22,1%). Tek svaki peti (19%) ispitanik je mišljenja da se OHR treba angažovati više ili jednako kao i do sada

Najveći broj stanovnika Banje Luke (71,7%) posto smatra da u OHR prisutna korupcija, dok se sa ovom tvrdnjom ne slaže 7,7% ispitanika. Svaki peti ispitanik (20,6%) je na ovo pitanje odgovorio "Ne znam" ili "Odbija".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: