{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


4. maja predstavljanje knjige "Gdje sunce ne grije"

F
29.4.2010. u 13:31
0
1
4. maja predstavljanje knjige "Gdje sunce ne grije"
0
4. maja predstavljanje knjige "Gdje sunce ne grije"
Ibrahim Čikić
Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu predstavit će 4. maja knjigu "Gdje sunce ne grije", autora Ibrahima Čikića, jedne od žrtava zločina nad Bošnjacima na području SR Jugoslavije u vrijeme oružane agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocida nad Bošnjacima.
Knjiga će biti predstavljena u Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Među promotorima su prof. dr. Milan Popović iz Univerziteta Crne Gore u Podgorici, prof. dr. Mile Babić, dekan Franjevačke teologije, prof. dr. Ismet Dizdarević, predsjednik UO Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Smail čekić, direktor tog instituta, Milika Pavlović, književnik i publicista, prof. dr. Enes Pelidija iz Univerziteta u Sarajevu, Gojko Berić, novinar “Oslobođenja“, Safet Sijarić, književnik, Esad Kočan, glavni i odgovorni urednik “Monitora" i Slobodan Pejović, ključni svjedok zločina nad Bošnjacima Bosne i Hercegovine u Herceg Novom.

Knjigu je izdala “Inicijativa mladih za ljudska prava Crne Gore“ kao ediciju “Dokumenti“, čiji je cilj ostavljanje pisanog traga o zlodjelima koja su činjena devedesetih godina prošlog stoljeća tokom oružanih sukoba na prostorima bivše Jugoslavije, saopćeno je iz Instituta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: