BiH
0

4. AIESEC Career Days – poziv za studente

Sponzorirani članak
8.4. Kongresna Sala Radon plaze – prezentacija kompanija (10:00), 9.4. Dom Mladih Skenderija – sajam kompanija koje žele studentima ponuditi mogućnost zapošljavanja, praksi, stipendija (10:00 - 18:00), 10.4. Holiday Inn, tradicionalni AIESEC Party (21:00)…

8., 9. i 10. aprila u Sarajevu će se održati 4. AIESEC Career days – Korak do karijere, najznačajniji projekat AIESEC zemalja u regionu - ove godine pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva.

Projekat već četvrtu godinu uspješno organizira AIESEC, najveća i najuspješnija međunarodna organizacija vođena od strane studenata, koja u BiH postoji od 1953. godine.

Cilj projekta je dovođenje u vezu apslovenata, diplomaca i postidiplomaca, ali i ostalih studenata, sa uspješnim kompanijama u Bosni i Hercegovini, u cilju zapošljavanja visokoobrazovanih mladih i perspektivnih ljudi i zadovoljavanja kadrovskih potreba kompanija.

Oficijelna stranica www.careerdays.ba pored predstavljanja projekta, sadrži bazu podataka studenata, prvu ovakvog tipa u Bosni i Hercegovini. Unosom svojih podataka u bazu, studenti postaju dostupni kompanijama, koje će ih kontaktirati u skladu sa traženim profilima.

Prvih 250 studenata koji svoje podatke unesu u bazu podataka bit će nagrađeni time što će imati priliku da prisustvuju svečanom otvaranju, koje će se održati 8.4. u Hotelu Radon Plaza u zgradi Avaz Business centra sa početkom u 10:00 sati. Sve kompanije koje učestvuju u projektu održat će prezentacije kojima će, pored predstavnika svih kompanija učesnica, prisustvovati i predstavnici medija, te ugledne ličnosti iz života BiH, koje podupiru projekat.

Dana 9. Aprila u Domu mladih u 10:00 sati, sa trajanjem do 18:00 sati, održat će se sajam 4. AIESEC Career daysa, na kojem će kompanije imati svoje štandove za promociju i interaktivne radionice kako bi tim putem došli u direktan kontakt sa studentima i na taj način ubrzali selekciju i proces zapošljavanja učinili bržim i efikasnijim.

Neke od kompanija koje će se predstaviti studentima su: Coca Cola (Generalni sponzor), Pliva , ASA Auto, (Prijatelji projekta), Infinity marketing solutions, PriceWaterHouseCoopers, Intereuropa (UPS), Samshop Group, Heidelberg Cement, QSS, ProCredit Banka, P&G, Comtrade Group, Nokia-Siemens Networks (Partneri projekta), Bosna-Sunce osiguranje, Sunrise mikrokreditna organizacija, Raiffeisen Banka, ABS Banka, Siemens, AlterMedia, Info Magazin, Sol Azur. (Učesnici).

Za završni dan projekta predviđen je tradicionalni AIESEC party na koji su pozvani svi studenti, a koji će se održati u Holiday Innu sa početkom u 21.00 sati.

Projekat je namijenjen svim aktivnim studentima Ekonomije, Farmacije, Mašinstva, Prava, ETF-a, Političkih Nauka, Filozofskog fakulteta i drugih, zainteresiranim za konkretna područja svoga rada i za suradnju s kompanijama. Zato su pozvani da u što većem broju 9. aprila dođu u Dom mladih Centra Skenderija (10-18 h) i učine svoj prvi korak do karijere.