{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


35 optužnica protiv članova dvije kriminalne grupe

F
28.4.2010. u 15:10
0
1
35 optužnica protiv članova dvije kriminalne grupe
0
35 optužnica protiv članova dvije kriminalne grupe
Okružno tužilaštvo Banja Luka saopćilo je danas da provodi istragu o obračunu dvije kriminalne grupe, proteklog vikenda u Banjoj Luci, te da je za Dejana Kostića i Jovana Jošila stavilo prijedlog za određivanje pritvora, dok se osumnjičeni Slaviša Ćulim i Dejan Čajić nalaze u bijegu.
Precizira se i da je Tužilaštvo protiv tih kriminalnih grupa podnijelo 35 optužnica u proteklom periodu.

Tužilaštvo je protiv Siniše Šakića podiglo 10 optužnica u Osnovnom sudu u Banjoj Luci za razna krivična djela, a do sada su donesene samo dvije presude.

Protiv Slaviše Ćuluma ovo tužilaštvo je podiglo 10 optužnica u Osnovnom sudu za razna krivična djela, a sud je donio u šet predmeta osuđujuće presude i izrekao kaznu zatvora od šest godina, ali on nije upućen na izdržavanje kazne zatvora.

Protiv Dejana Čajića tužilaštvo je podiglo 12 optužnica u Osnovnom sudu u Banjoj Luci za razna krivična djela, u pet predmeta nije donesena presuda, dok je protiv Dejana Kostića tužilaštvo podiglo dvije optužnice, a u jednom predmetu nije donesena presuda.

Protiv Milana Rujevića tužilaštvo je podiglo jednu optužnicu u Osnovnom sudu u Banjoj Luci, a još nije donesena presuda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: