{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"312 hrastova" za 312 poginulih boraca 105. motorizovane brigade

26.3.2015. u 17:13
97
12
"312 hrastova" za 312 poginulih boraca 105. motorizovane brigade
97
"312 hrastova" za 312 poginulih boraca 105. motorizovane brigade
Općinsko vijeće Centar podržalo je na današnjoj sjednici inicijativu vijećnika Mustafe Mulića "312 hrastova". Ideja ovog projekta je da se posadi 312 hrastova za 312 poginulih boraca i šehida 105. motorizovane brigade Prvog korpusa Armije RBiH koji su poginuli braneći Sarajevo.
Mulić ističe kako je riječ o projektu kulturno-historijskog naslijeđa.

"S obzirom na to da u našim školskim udžbenicima nije posvećeno dovoljno prostora o agresiji na BiH, o terorisanju olimpijskog grada Sarajeva, o istinskim hrabrim i najvećim herojima BiH, grada Sarajeva i općine Centar, o našim poginulim borcima i šehidima, osjetio sam potrebu da na jedan lijep način podignemo nivo svijesti budućim generacijama i usadimo poštovanje koje mi danas osjećamo prema njima. Projekat '312 hrastova' podrazumijeva da se uz novoplaniranu saobraćajnicu Nedžada Mušića - Gornja Breka zasadi 312 Hrastova koji će u jednoj prelijepoj aleji simbolizirati 312 poginulih boraca i šehida 105. motorizovane brigade koja je u toku rata branila linije općine Centar i grada Sarajeva te učestvovala u velikom broju operacija oslobađanja okupirane teritorije cijele BiH", rekao je Mulić za Klix.ba.

Općinsko vijeće Općine Centar zadužilo je službu za prostorno uređenje i komunalne poslove i službu za imovinsko pravne poslove i katastar nekretnina da pristupe izmjeni urbanističke dozvole, rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, te drugim aktivnostima do same realizacije navedenog projekta.

"Do implementacije ove inicijative potrebno je malo strpljenja zbog formalno-pravne provedbe svih potrebnih zakonom propisanih aktivnosti. Radi se o jednoj zaista lijepoj inicijativi, kojom mi, koji smo imali sreću i preživjeli protekli rat i agresiju, pronalazimo vječitu inspiraciju za naš trud, rad i zalaganje u čvrstoj odluci naših heroja da ne žaleći svoj život odbrane svoju čast, porodice, Grad Sarajevo, BiH", kazao nam je Mulić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: