{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


31 stan za boračke kategorije u Rogatici

F
28.10.2010. u 16:11
0
0
31 stan za boračke kategorije u Rogatici
0
31 stan za boračke kategorije u Rogatici
Rogatica
Vlada Republike Srpske danas je u Banjoj Luci dala saglasnost Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite da provede postupak javne nabavke 31 stambene jedinice u općini Rogatica radi zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, od prve do četvrte kategorije.
Za nabavku ovih stambenih jedinica, koje koštaju 1.058.960 KM, entitetska vlada osigurala je 942.400, a Općina Rogatica 116.560 KM.

Na sjednici Vlada RS-a donijela je rješenje o odobrenju proširenja operativnog budžeta u okviru zakonskog budžeta za ovu godinu, za period od 1. januara do 31. oktobra, u okviru Ministarstva industrije, energetike i rudarstva, u iznosu od 1.888.790,49 KM. Povećanje budžetskog okvira u spomenutom iznosu osigurat će se na poziciji "Subvencije za električnu energiju za socijalno ugrožene kategorije".

Vlada RS-a dala je saglasnost na red vožnje u željezničkom putničkom saobraćaju za 2011. godinu. Planirano je da se preveze 424.616 putnika ili za 10 posto više u odnosu na 2010., od čega će oko 70.000 putnika koristiti međunarodne linije - vozove. Ne planira se povećanje sredstava u budžetu za 2011. godinu, saopćeno je iz entitetske vlade.

Na sjednici je donesena i Odluka o utvrđivanju općeg interesa za izgradnju sistema za pravljenje vještačkog snijega na SKI-centru ''Jahorina''.

Data je i saglasnost na Prijedlog statuta Akcionarskog društva "Sky Srpska" Banja Luka. Ovim statutom uređuju se osnovna pravila u pogledu pravnog statusa, organizovanja, upravljanja i poslovanja "Sky Srpske".

Također, Vlada je prihvatila Izvještaj o realizaciji Programa rada i Finansijskog plana javnog preduzeća "Protivgradna preventiva RS", a.d. Gradiška, za period januar - juni 2010. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: