Vlada RS
0

31 stan za boračke kategorije u Rogatici

FENA
Rogatica
Rogatica
Vlada Republike Srpske danas je u Banjoj Luci dala saglasnost Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite da provede postupak javne nabavke 31 stambene jedinice u općini Rogatica radi zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, od prve do četvrte kategorije.

Za nabavku ovih stambenih jedinica, koje koštaju 1.058.960 KM, entitetska vlada osigurala je 942.400, a Općina Rogatica 116.560 KM.

Na sjednici Vlada RS-a donijela je rješenje o odobrenju proširenja operativnog budžeta u okviru zakonskog budžeta za ovu godinu, za period od 1. januara do 31. oktobra, u okviru Ministarstva industrije, energetike i rudarstva, u iznosu od 1.888.790,49 KM. Povećanje budžetskog okvira u spomenutom iznosu osigurat će se na poziciji "Subvencije za električnu energiju za socijalno ugrožene kategorije".

Vlada RS-a dala je saglasnost na red vožnje u željezničkom putničkom saobraćaju za 2011. godinu. Planirano je da se preveze 424.616 putnika ili za 10 posto više u odnosu na 2010., od čega će oko 70.000 putnika koristiti međunarodne linije - vozove. Ne planira se povećanje sredstava u budžetu za 2011. godinu, saopćeno je iz entitetske vlade.

Na sjednici je donesena i Odluka o utvrđivanju općeg interesa za izgradnju sistema za pravljenje vještačkog snijega na SKI-centru ''Jahorina''.

Data je i saglasnost na Prijedlog statuta Akcionarskog društva "Sky Srpska" Banja Luka. Ovim statutom uređuju se osnovna pravila u pogledu pravnog statusa, organizovanja, upravljanja i poslovanja "Sky Srpske".

Također, Vlada je prihvatila Izvještaj o realizaciji Programa rada i Finansijskog plana javnog preduzeća "Protivgradna preventiva RS", a.d. Gradiška, za period januar - juni 2010. godine.