{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


300.000 KM za subvencioniranje kamata stambenih kredita za boračku populaciju TK

F
4.4.2008. u 15:12
0
1
300.000 KM za subvencioniranje kamata stambenih kredita za boračku populaciju TK
0
300.000 KM za subvencioniranje kamata stambenih kredita za boračku populaciju TK
Vlada Tuzlanskog kantona danas je usvojila Program korištenja sredstava za subvencioniranje kamata na dugoročne stambene kredite za korisnike prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite u 2008. godini.
Za ove namjene u budžetu Tuzlanskog kantona planirano je 300.000 KM.

Korisnici boračko-invalidske zaštite će na odobrene dugoročne stambene kredite plaćati kamatu od dva posto godišnje, a sve iznad tog procenta će Ministarstvo za boračka pitanja uime korisnika izabranoj komercijalnoj banci subvencionirati do punog isnosa ugovorene kamatne stope.

Banka putem koje će biti subvencionirane kamate bit će izabrana u skladu s procedurom definiranom Zakonom o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela i Odluku o podizanju spomen-obilježja za poginule branioce sahranjene van područja Tuzlanskog kantona.

Prema spiskovima općinskih organizacija porodica šehida-poginulih boraca Tuzlanskog kantona van područja Tuzlanskog kantona sahranjeno je 535 pripadnika Armije RBiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, za koje je proces identifikacije doveden dokraja.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je odobrila Ministarstvu za boračka pitanja podizanje jedinstvenih spomen-obilježja poginulim pripadnicima Armije RBiH i MUP-a Tuzlanskog kantona u ratu 1992.-1995. godina, a koji su sahranjeni van područja Tuzlanskog kantona prema spisku koji je verificirala Komisija za realizaciju ovog projekta.

Za izgradnju jedinstvenih spomen-obilježja poginulim pripadnicima Armije RBiH i MUP-a TK-a u budžetu Tuzlanskog kantona za 2008. godinu planirano je 450.000 KM.

Osim 535 spomen-obilježja van Tuzlanskog kantona na području Tuzlanskog kantona prema posljednjim podacima neophodno je izraditi i postaviti još 198 jedinstvenih spomen-obilježja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: