Međugorje
0

28. godišnjica Gospinog ukazanja

FENA
Danas se u Međugorju obilježava 28. godišnjica Gospinpg ukazanja, a zbog velikog broja hodočasnika iz 30-tak zemalja služit će se mise na 15 svjetskih jezika.

O točnom broju hodočasnika nema podataka, ali riječ je o desecima hiljada koji su stigli čak iz Egipta, Tahitija, Argentine, Filipina, Kine, Portugala, Rusije, Sjedinjenih Američki Država i brojnih drugih zemalja. Prema procjenama pojedinih svećenika, u Međugorju se danas očekuje oko 100 hiljada hodočasnika.

Na misnom slavlju u 11 sati, koje se služilo na hrvatskom jeziku, zatekli smo veliki broj hodočasnika iz BiH i Hrvatske koji su pješice hodočastili Kraljici Mira.

Međugorski župnik fra Petar Vlašić kazao je kakao je kako se u Međugorju svi razumiju jer govore istim jezikom vjere, molitve i ljubavi.

"Na kugli zemaljskoj ima dobrih i zločestih ljudi, a mi kao kršćani ovdje sabrani molimo našeg Boga da nam pošalje mir i da svi živimo kao braća i sestre", kazao je fra Petar.

Iako službena Crkva ne priznaje nadnaravni karakter međugorskih ukazanja, fra Petar kaže kako se ovdje moli, posti i ispovijeda.

Inače, o Gospinom ukazanju prije 28 godina u Međugorju svjedočilo je tada šestero djece. Gospa se, kako tvrde, ukazala na Podbrdu u mjestu Bijakovići. Otada, tvrde, imaju redovna ukazanja.