BiH
0

26. maja predstavljanje knjige Željka Šumana

FENA
Željko Šuman
Željko Šuman
Paneuropska unija Bosne i Hercegovine predstavit će 26. maja u Sarajevu knjige Željka Šumana, doktora ekonomskih nauka, redovnog profesora i dugogodišnjeg prorektora za međunarodnu saradnju Sveučilišta u Mostaru.

Knjige "Neki problemi globalne trgovine poljoprivrednim proizvodima na pragu 21. stoljeća", "WTO na milenijskoj prekretnici: Seattle i nakon njega", "WTO i EU u procesu globalizacije: odabrane teme i globalizacija" te "WTO i EU: izazovi i kontroverze" predstavit će prof. dr. sc. Azra Hadžiahmetović, akademik Boris Tihi i sam autor, saopćeno je iz Paneuropske unije BiH.

Prof. dr. Željko Žuman predavač je na sveučilištima u BiH i inostranstvu, a član je Predsjedništva Paneuropske unije BiH.

Bio je vršitelj dužnosti rektora Sveučilišta u Mostaru, zamjenik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i član Ekonomsko-znanstvenog vijeća pri Vijeću ministara BiH.

Usavršavao se na uglednim evropskim sveučilištima i naučnim institucijama, među ostalim u Milanu, Veneciji i Zaragozi. Sudionik je brojnih međunarodnih naučnih skupova.