{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


250 domaćinstava u Prijedoru pod vodom

S
14.9.2014. u 09:43
4
4
250 domaćinstava u Prijedoru pod vodom
4
250 domaćinstava u Prijedoru pod vodom
Foto: SRNA
U prijedorskim naseljima Tukovi, Raškovac i Gomjenica zaplavljeno je oko 250 stambenih objekata zbog izlivanja Sane i Gomjenice iz korita i prodora podzemnih voda.
"Vodostaj Sane jutros u 6.00 sati iznosio je 465 centimetara i niži je za 10 centimetara u odnosu na jučerašnji maksimum", saopšteno je iz Odsjeka Civilne zaštite grada Prijedora.

Presječen je put Prijedor - Bišćani i saobraća se alternativnim pravcem, a u naselju Raškovac nema struje jer je isključena poplavljena trafostanica kod kožare.

"U Tukovima i Raškovcu vršeno je nasipanje materijalom i postavljanje vreća sa pijeskom, a građevinska mehanizacija radila je po iskazanim potrebama. Postavljeni su privremeni nasipi u Tukovima i Raškovcu, te izvršeno nasipanje materijala u Gomjenici radi sprečavanja plavljenja vodama iz ribnjaka u Saničanima", navodi se u saopštenju.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Prijedor vršila je ispumpavanje vode iz poplavljenih prostorija, prevoz stanovništva čamcima u naselju Gomjenica i provjeravala kritične tačke.

Prijedorski "Vodovod" vršio je pojačano hlorisanje vode iz bunara u Tukovima, a Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Prijedor pojačanu kontrolu rezidualnog hlora.

Gradski štab za vanredne situacije Prijedor proglasio je juče treći stepen pripravnosti zaštite od poplava.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: