{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


24-godišnjak krio arsenal oružja u porodičnoj kući

F
14.1.2009. u 10:33
0
19
24-godišnjak krio arsenal oružja u porodičnoj kući
0
24-godišnjak krio arsenal oružja u porodičnoj kući
Službenici policije Policijske uprave (PU) i Policijske stanice (PS) Kalesija su na osnovu prikupljenih informacija u vezi događaja u noći 08./09.12.2008. godine (kada je od NN osobe ili više njih aktivirana ekplozivna naprava na lokalnom putu u mjestu Sarači, u Kalesiji), došli do saznanja da se u vezu s navedenim događajem može dovesti Mirsad S., rođen 1985. godine, nastanjen na području općine Kalesija.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Jučer, 13. januara, uz pismenu saglasnost Kantonalnog tužilaštva, Općinskog suda Kalesija, službenici PU Kalesija i PS Kalesija izvršili su pretres kuće i pomoćnih objekata na području općine Kalesija vlasnika Rame S., a koju koristi Mirsad S.

Prilikom pretresa pronađeni su sljedeći predmeti: 54 ručne bombe, 19 okvira za različite automatske puške, 7 sanduka za municiju, oko 3.500 komada municije, 7 komada municije za „PAM“, 3 vojna bajoneta, komplet opreme za miniranje i deminiranje, određena količina vojne opreme, oko 300 grama baruta i slično.

Također, prilikom pretresa pronađena je i određema količina alata (bušilica, brusilica, ubodne pile i sl.), za koje vlasnik kuće nije mogao potvrditi porijeklo. Mirsad S. je lišen slobode i priveden u službene prostorije PU Kalesija radi kriminalističke obrade, dok su navedeni predmeti oduzeti uz potvrdu o pivremenom oduzimanju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: