{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


220.000 KM za sanaciju klizišta u Novom Sarajevu

F
8.11.2011. u 13:10
0
4
220.000 KM za sanaciju klizišta u Novom Sarajevu
0
220.000 KM za sanaciju klizišta u Novom Sarajevu
Nedžad Koldžo
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i v.d. direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Ljiljana Pelidija potpisali su danas Ugovor o međusobnim pravima i obavezama, pri realizaciji namjenskog granta Općine Novo Sarajevo za sanaciju klizišta u 2011. godini.
Općina Novo Sarajevo finansira realizaciju Ugovora u iznosu od 220.000 KM za izradu projektne dokumentacije i sanacije klizišta i to na lokalitetima Milinkladska 209, Novopazarska, Hotel "Grand" i Hum brdo.

Kako je istaknuo općinski načelnik Nedžad Koldžo, radi se o četiri velika, najopasnija klizišta na području ove općine, a nakon što se završi izrada projektne dokumentacije, ostatak sredstava bit će utrošen za sanaciju klizišta.

Načelnik je podvukao da za ove projekte očekuje podršku i Vlade Kantona Sarajevo kao i Ministarstva prostornog uređenja Kantona Sarajevo.

V.d. direktorica Zavoda Ljiljana Pelidija kazala je da je ovo još jedan vid uspješne saradnje Općine Novo Sarajevo i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, te da će se i ovaj put, kao i prethodnih godina zajedničkim radom i trudom izaći s rezultatima koji će biti vidljivi na terenu.

Predstavnik Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Fuad Babić je zahvalio načelniku Koldži i Općini Novo Sarajevo što su u ovim kriznim vremenima pronašli sredstva za rješavanje ovih problema.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: