BiH
0

20 godina od "ZOI 84"

Klix.ba
Centralna proslava povodom 20. obljetnice "ZOI 84" održat će se na olimpijskim planinama Jahorini i Bjelašnici, te u olimpijskoj dvorani Zetra.

Organizacijski odbor za obilježavanje 20. obljetnice održavanja XIV. zimskih olimpijskih igara, kojemu je na čelu dr. Dragan Čović predsjedavajući Predsjedništva BiH, najavio je da će uskoro održati sastanak na kojem treba definisati scenarij za sve aktivnosti, oformiti operativne i stručne timove, te donijeti prijedlog finansijske konstrukcije.

Kako je već najavljeno centralna proslava povodom 20. obljetnice "ZOI 84" održat će se na olimpijskim planinama Jahorini i Bjelašnici, te u olimpijskoj dvorani Zetra.

Na prethodnom sastanku je razgovarano o toku priprema obilježavanja i provedbi svih aktivnosti za ovu svečanost koja će se održati na teritoriji cijele BiH. Kako je kazano, samo obilježavanje obljetnice ZOI 84, održanih u Sarajevu i na okolnim planinama, a koje su do tad bile najbolje organizovane olimpijske igre, je mnogo više od podsjećanja na prošlost, ovo je velika investicija za budućnost.

Centralna proslava održat će se 08. i 09. februara ove godine.