Općina Centar, Sarajevo
0

20.000 KM narodu Palestine

Sarajevo-x.com
Palestinski ambasador u Bosni i Hercegovini Amir Saker Rostom boravio je 22. maja 2009. godine u Općini Centar Sarajevo. Tom prilikom općinski načelnik Dževad Bećirević uručio je ambasadoru zaključak o uplati 20.000 KM simbolične pomoći Općine Centar palestinskom narodu za podršku u obnovi ratom razorenog područja u pojasu Gaze.

Zaželjevši svom gostu dobrodošlicu, načelnik Bećirević je istakao da stanovnici Općine Centar i naše zemlje suosjećaju sa stradanjima palestinskog naroda, jer je i Bosna i Hercegovina prošla kroz ratne strahote i neće zaboraviti koliko joj je tada značila pomoć. Stoga je Općinsko vijeće Centar, na prijedlog načelnika, donijelo odluku da iz budžeta Općine izdvoji ta sredstva kao izraz podrške napaćenom palestinskom narodu.

Ambasador Amir Saker Rostom je u ime svog naroda, predsjednika Mahmouda Abbasa i vlade koju predstavlja uputio načelniku Bećireviću riječi zahvalnosti za humani gest Općine Centar kao i svim ljudima prijateljske Bosne i Hercegovine koji pružaju iskrenu podršku Palestincima.

"Naš narod je među prvima stao uz Bosnu i Hercegovinu u vrijeme agresije. Palestinski narod i naša vlada će uvijek biti na strani potlačenih, bez obzira na vjeru i naciju. Nikada nećemo zaboraviti podršku bosansko-hercegovačkih građana kojima želim da žive zajedno u miru i blagostanju u cjelovitoj Bosni i Hercegovini", rekao je palestinski ambasador.