{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


2 miliona KM za kredite poljoprivrednicima

N
8.9.2005. u 14:00
0
0
2 miliona KM za kredite poljoprivrednicima
0
2 miliona KM za kredite poljoprivrednicima
Federalni Zavod za zapošljavanje i UPI Banka d.d. Sarajevo potpisali su danas ugovor o dodatnih 2 miliona KM za Program poticajnih mjera za zapošljavanje u poljoprivredi.
Prema ovom ugovoru, federalni Zavod za zapošljavanje deponira kod UPI Banke dodatna sredstva u iznosu 2 milona KM, iz kojih će se odobravati krediti poljoprivrednicima u robnom obliku.

UPI Banka će ova sredstva plasirati poljoprivrednicima na kreditnoj osnovi pod sljedećim uslovimaa: rok povrata 6 godina, grace razdoblje 12 mjeseci (uključen u rok povrata), kamatna stopa 4,5 posto na godišnjoj razini, od čega 2 posto plaća korisnik kredita, a ostali dio od 2,5 posto subvencionira Federalni zavod za zapošljavanje. Minimalni iznos kredita je 5.000 KM, a maksimalni 50.000 KM.

Potencijalne korisnike kredita predlažu deponentni, a konačnu odluku o odobravanju kredita krajnjim korisnicima donosi UPI Banka u skladu sa svojim politikama i procedurama.

Direktor federalnog Zavod za zapošljavanje Hasan Musemić i direktor UPI Banke Mirsad Letić potpisali su danas i ugovor kojim se reguliraju prava i obveze u pogledu sredstava za subvenciju kamata za kredite iz istog programa za poticaje poljoprivredi.

Za realizaciju Program poticajnih mjera za zapošljavanje u poljoprivredi već su ranije izdvojena sredstva u iznosu od 3,6 milona KM, koja su pored federalnog Zavoda za zapošljavanje osigurali i Federalno ministarstvo za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Programom je predviđena nabavka traktora, priključaka za traktore, motokultivatore, kompleti za navodnjavanje, plastenici, steone junice i priplodne ovce. Na javni poziv se dosad prijavilo 2.000 poljoprivrednika s područja cijele BiH, saopćeno je iz UPI Banke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: