|

2.000 penzionera sa područja općine Novo Sarajevo dobit će po 50 KM

2.000 penzionera sa područja općine Novo Sarajevo dobit će po 50 KM
155
Klix.ba
22.8.2017. u 13:59
86
komentara
155

dijeljenja
1/5 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/5 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/5 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/5 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/5 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor Federalnog zavoda za PIO/MIO Zijad Krnjić u potpisali su 22. augusta ove godine Sporazum o načinu isplate jednokratnih pomoći penzionerima sa područja općine Novo Sarajevo za 2017. godinu.
Ove godine jednokratnu pomoć dobit će 2000 penzionera sa područja općine Novo Sarajevo u iznosu od 50 KM, koja će im biti uplaćena uz augustovsku penziju.

Spiskove sa podacima penzionera na osnovu utvrđenih kriterija izrađuje i dostavlja Udruženje penzionera Novo Sarajevo koje broji oko 10.500 članova, od ukupno registriranih 15. 500 penzionera na području općine, a pravo na jednokratnu pomoć imaju i penzioneri koji nisu članovi Udruženja.

U svom obraćanju općinski načelnik Koldžo zahvalio se direktoru Federalnog zavoda PIO/MIO Zijadu Krnjiću, ali i Udruženju penzionera, za dugogodišnju podršku realizaciji ovog projekta, kako bi se na transparentan i siguran način pružila pomoć za najugroženije penzionere.

"Općina Novo Sarajevo već jedanaestu godinu nastoji zadržati standard kada je u pitanju pomoć penzionerima, pa smo tako i ove godine za jednokratne pomoći izdvojili sredstva u iznosu od 100.000 KM, ali su izdvojena sredstva i za ostale vidove podrške ovoj najugroženijoj kategoriji stanovnika općine, poput podrške radu Centara za zdravo starenje Novo Sarajevo, organizacije tradicionalnog izleta za penzionere i drugo", istakao je načelnik Koldžo, te dodao da je u posljednjih jedanaest godina Općina Novo Sarajevo za pomoć penzionerima izdvojila oko 1.680.000 KM.

Direktor Federalnog zavoda PIO/MIO Zijad Krnjić istakao je zadovoljstvo jer Općina Novo Sarajevo nastavlja i ove godine na ovaj način pomagati penzionersku populaciju, te da kao takva treba da bude primjer drugim lokalnim zajednicama da budu više senzibilni prema populaciji koja je nažalost jedna od najugroženijih u današnjem društvu.

Prioritet za primanje pomoći koju dodjeljuje Općina su najprije nepokretne osobe koje imaju tuđu njegu, osobe sa teškim i neizlječivim oboljenjima, osobe koje imaju najnižu penziju, a izdržavaju višečlanu porodicu te osobe sa minimalnim penzijama i izuzetnim specifičnostima.
Prijavi grešku


Komentari (86)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...